Nalaganje

Izobraževalni programi

teambuilding akademija delavnica program 01

Reševanje konfliktov v timu

Učinkovito delovanje timov, Komunikacija

Cilj celodnevne delavnice je seznaniti člane tima z modelom petih različnih stilov reševanja konfliktov in identificirati, katerega uporabljajo sami. Hkrati tim naučimo prepoznavati, kdaj lahko konflikt postane vir novih idej.
Osebna izkaznica delavnice:

Trajanje: 8 pedagoških ur
Primernost: Delavnica je primerna za vse udeležence in ne zahteva fizičnega napora. Izvaja se v seminarski sobi.

Komu je delavnica namenjena:
  • Novim timom in njihovim članom
  • Članom timov, ki že nekaj časa delajo skupaj in se soočajo z pogostimi konflikti
  • Vodjem, ki želijo spodbuditi konstruktivno reševanje konfliktov v svojih timih
  • Zaposlenim, ki želijo poglobiti znanje s področja reševanja konfliktov

Cilji delavnice:
  • Razumevanje nastanka konfliktov ter odzivov posameznikov nanje
  • Razumevanje različnih stilov in strategij reševanja konfliktov ter ustreznost posameznega stila glede na konfliktno situacijo
  • Akcijski načrt za reševanje konfliktov v timu

Opis delavnice:
Konflikti so pri timskem delu neizogibni. Če v timu konflikti ne nastanejo, to nikakor ni kazalnik dobrega in učinkovitega dela tima. Kazalnik dobrega sodelovanja je ustrezen način, kako te konflikte rešimo, saj so pogosto izjemen vir inovativnih rešitev in novih pristopov, ki timu pogosto odpirajo povsem nove dimenzije delovanja. 
Prvi del delavnice temelji na razumevanju, kaj konflikt je, zakaj do njih prihaja ter kakšne odzive sprožajo konflikti pri posameznikih in v timih. Udeleženci se seznanijo z modelom petih različnih stilov reševanja konfliktov, na podlagi vprašalnika pa tudi opredelijo svoj prevladujoči stil reševanja konfliktov. Udeležencem so predstavljeni različni načini spoprijemanja s konflikti, ki omogočajo boljši rezultat glede na konkretno konfliktno situacijo ter koraki, ki nam pomagajo pri načrtnem reševanju konfliktov. V drugem delu delavnice se udeleženci preko izvedbe aktivnih vaj in študij primerov na praktičen način soočijo s konfliktnimi situacijami, opravljenim aktivnostim pa sledi (samo) evalvacija pristopov in načinov reševanja konfliktov.

Pošljite povpraševanje

Vas zanima več o programu?
Kontaktirajte nas in z veseljem vam odgovorimo z naborom dodatnih informacij.

captcha


Copyright © 2015 TBA d.o.o.