Team building participants painting kids games

Moč družbene odgovornosti podjetij

3 min

Družbena odgovornost podjetij omogoča velikim in malim podjetjem, da ustvarijo pozitivne spremembe v svojem okolju. Ko se odločijo, da bodo naredili tisto, kar je prav, ne le za njihov rezultat, temveč tudi za družbo.

Eva Smrekar

Strokovna sodelavka v skupnih službah

Tista, ki je najboljša v vsem (in ureja web)

Eva Smrekar

4

Razvijanje poslovnega modela, ki temelji na družbeni odgovornosti podjetij, je odličen način, da izkoristimo delček časa na Zemlji, da spremenimo svet na bolje in hkrati gradimo močnejše vezi z uporabniki. Še posebej mlajše generacije so prepričane, da bi morala podjetja vlagati v izboljšanje družbe in iskati rešitve, ki pomagajo pri teh izboljšavah. Družbena odgovornost pa ni pomembna le za pridobivanje strank, temveč tudi za gradnjo vezi z zaposlenimi. Kako pa lahko podjetja prispevajo k izboljšanju svojega okolja s pomočjo dobrodelnih team building programov, ki združujejo prednosti timskega dela s pozitivnim dobrodelnim delom?

Dejanja so glasnejša od besed

Po epidemiji, številnih okoljskih katastrofah in družbenem nemiru po svetu se vse več podjetij odloča za družbeno odgovorne timske programe, ki ne le krepijo njihove ekipe, temveč prispevajo tudi k izboljšanju njihovega okolja. Ker je družbena odgovornost izjemno pomembna tudi naši TBA ekipi, smo izredno veseli, ko lahko združimo moči z našimi naročniki, in s pomočjo timskih programov polepšamo dan tudi drugim. V svojem portfelju imamo številne dobrodelne programe. Lani pa smo vanj dodali še program Narišimo nasmeh, tekom katerega udeleženci s svojim trudom obnovijo otroško igrišče.

Tako se nam je pred kratkim na tem programu pridružilo 20 zaposlenih, ki so se odpravili v vrtec z namenom, da s svojo ustvarjalnostjo in umetniškimi veščinami popestrijo igrišče in razveselijo otroke, ki ga uporabljajo. 

Po kavi dobrodošlice so najprej razgibali svoje »timske mišice« in se bolje spoznali s pomočjo zabavnega icebreaker-ja. Nato pa so hitro poprijeli za metle in pripravili površino za delo. Vsaki ekipi je bila dodeljena igra. Prejeli so šablone in projektni načrt, kjer so bila podana glavna izhodišča – navodila vzgojiteljic in želje malih naročnikov, ki so jih vodile tekom programa. Otroci so se najbolj veselili pisanega polžka, ristanca in abecede. 

Team building participant painting a kid's game

Celotno dogajanje so popestrili še timski izzivi. Pa tudi zabavne naloge, ki so udeležencem pomagale, da so se vrnili v svoje mlade vrtčevske dni in se povezali s svojim notranjim otrokom. Udeleženci so zapeli otroške pesmi in igrali svoje najljubše otroške igrice.

Skozi celoten dan so se vsi zavedali pomembnosti dobro opravljenega dela in skupaj stremeli k cilju – da s svojim delom in trudom pomagajo izboljšati igrišče ter otrokom zagotovijo varen in razburljiv prostor za igro. Zato je bil še posebej lep zaključek dogodka, ko so obnovljeno igrišče obiskali otroci in zapeli pesem. 

Kaj pa je povedal naročnik?

S skrbjo za trajnostni razvoj ustvarjamo dolgoročno stabilno podlago za dobičkonosno in varno poslovanje Skupine Triglav, spodbujamo prehod v trajnostno družbo in zmanjšujemo naš vpliv na podnebne spremembe. S trajnostno usmerjenostjo na okoljskem, družbenem in upravljavskem področju udejanjamo poslanstvo Triglava, da ustvarjamo varnejšo prihodnost. To počnemo tudi v okviru internih teambuilding programov, ki jih združujemo s prostovoljskimi aktivnostmi. Dobra dela so tako rdeča nit naših druženj, v katerih krepimo ekipni duh, negujemo odnose med sodelavci in hkrati skrbimo za naše zanamce.

Z družbeno odgovornim teambuilding programom »Narišimo nasmeh«, ki smo ga izvedli skupaj s TBA, smo med drugim pomagali obnoviti in okrasiti otroška igrišča. Udeleženci programa smo poleg slikarskih veščin in kreativnosti utrdili delo na projektih, timsko sodelovanje in komunikacijo. S skupnimi močmi smo obnovili igrišče in pričarali dobro voljo na obraze otrok. Zares prijetna izkušnja.

Damjana Lunder, vodja oddelka za izobraževanje v Zavarovalnici Triglav

Finished children's playground

Več kot le zabava

Družbeno odgovorni team building programi niso le zabavna in privlačna aktivnost za gradnjo ekipe, temveč tudi način vračanja skupnosti. Navdušeni smo, ko vidimo vpliv, ki ga imajo takšni programi na naše naročnike in skupnost kot celoto. Skupaj lahko naredimo razliko in ustvarimo svetlejšo prihodnost za otroke v naši skupnosti.

V preteklih mesecih smo zgradili verigo vrtcev in organizacij, ki pomagajo otrokom iz socialno šibkejših družin ter potrebujejo pomoč pri obnovi igrišč in donaciji materialov. Če nam želite tudi vi pomagati pri risanju nasmehov, nam pišite na info@tba.si.

Pridružite se nam tudi vi

Nasveti o ustvarjanju pravih timov

Novosti na področju aktivnosti, timskih del in izobraževanj

Team building participants painting kids games

Moč družbene odgovornosti podjetij

Participants racing with their formulas

Hibridni dogodek: Formula 1

Tovarna zabave

Dogodek po meri: Factory of Fun

V bazo znanja

Ustvarjamo rešitve za vaš tim

Predani smo k razvijanju inovativnih timskih programov, ki pomagajo k rasti ekipe in podjetja.

 

TBA mesečnik

Vabimo vas, da spremljate naš mesečnik TBA Komunikator, v katerem pišemo o trendih in inovacijah v teambuildingu ter vas obveščamo o dogajanjih v TBA.