TBA gozd ESG smernice

TBA gozd: naša zelena zaveza

Spoznajte TBA gozd - našo zeleno zavezo za boljši jutri. Za vsak izveden team building bomo posadili drevo, ki bo soustvarjalo gozd, ki bo rastel z nami. Vsako drevo bo živ spomin na zgrajene ekipe in naše okoljske vrednote. Bodite del te zelene zgodbe!

Danijevo sporočilo na svetovni dan gozdov [video]

Danijevo sporočilo za svetovni dan gozdov

Več kot le vrednota - naša zaveza okolju

Na TBAju imamo jasen cilj - biti najboljši na področju organizacije team buildingov. Naš glavni izziv na poti proti temu cilju niso druga podjetja, ampak naša globoka zaveza varovanju okolja. Letos stopamo na pot največjega okoljskega projekta doslej - TBA gozda, ki presega tradicionalne okvire team buildinga in se neposredno spoprijema z izzivi trajnostnega razvoja.

Vprašali smo se, ali naša dejanja zares odražajo vrednote zelene usmerjenosti. Že vrsto let smo okoljsko osveščeni in prilagajamo programe, da čim manj obremenjujejo naravo. Kjer je mogoče, minimiziramo službene poti in uporabljamo trajnostne materiale, iz kataloga pa smo tudi ukinili programe, ki so okoljsko preveč sporni. Vendar smo želeli narediti korak dlje - ne le zmanjšati našega negativnega vpliva, temveč aktivno prispevati k ohranjanju planeta za prihodnje rodove. Cilj je, da se naše podjetje čim bolj aktivno bori za ESG usmeritve.

Kaj je ESG?

ESG je angleška kratica, ki se nanaša na okoljsko (E- environmental), družbeno (S-social) in upravno (G-governance) odgovorno ravnanje podjetij. Gre za model, ki drugim podjetjem in posameznikom pomaga oceniti, kako poslovanje organizacije vpliva na svet in družbo.

E - "Okoljski" vidik upošteva porabo energije, ustvarjanje odpadkov, in onesnaževanje.

S - “Družbeni” vidik ocenjuje vpliv podjetja na ožjo in širšo skupnost, s katero je v stiku.

G - “Upravni” vidik se nanaša na pravično vodenje inodgovorno usmerjanje.

Tudi na spletno stran smo vključili katerogijo ESG, ki vam pomaga hitro prepoznati programe, ki sledijo ESG smernicam. 

Naši družbeno in okoljsko odgovorni programi

TBA je vedno podpiral trajnostne iniciative, po novem pa jih jemljemo bolj resno kot kadarkoli prej. V preteklih mesecih smo veliko energije vložili v razvoj novih ESG programov. Ti novi team buildingi so zasnovani tako, da okolje minimalno obremenjujejo, hkrati pa so družbeno, okoljsko in upravno odgovorni. 

Celoten katalog naših novih team buildingov lahko prelistate na tejle povezavi: 

💚TBAjev ESG katalog💚

Od drevesa do gozda - rojstvo zelene zapuščine

Rešitev, ki smo jo našli, je preprosta, a z globokim in trajnim učinkom - drevo. Vsako drevo čisti zrak, varuje prst in se bori proti podnebnim spremembam. Zakaj torej ne bi posadili celega gozda? In tako se je rodila ideja o TBA gozdu - za vsak izveden team building program bomo posadili drevo.

Uresničitev vizije - prvi koraki k TBA gozdu

Konec lanskega leta smo pridobili zemljišče, kjer bo v naslednjih mesecih začel rasti TBA gozd. Spomladi bomo zasadili prva drevesa, ki bodo rasla skupaj z našim podjetjem in predstavljala začetek zelene zapuščine TBAja. Vsako drevo bo živ opomin na ekipe, ki smo jih pomagali zgraditi, in na naše okoljske cilje.

Skrbnik gozda - nova vloga direktorja

Zakaj je naš direktor Dani za rojstni dan dobil sekiro? Ker po novem ni le vodja najinovativnejše team building agencije v Sloveniji, temveč tudi skrbnik TBA gozda. Sekira simbolizira njegovo upravno nalogo in dolgoročno vizijo našega delovanja.

Vaš prispevek k zeleni prihodnosti

Z vsakim programom, ki ga organizirate z nami, odslej prispevate k rasti TBA gozda. Prek naših kanalov boste lahko spremljali, kako gozd raste, vedoč, da je tudi vaš team building del te zelene zgodbe. Skupaj gradimo trajnostno prihodnost in puščamo sled, na katero bomo vsi lahko ponosni.  

Ustvarjamo rešitve za vaš tim

Predani smo k razvijanju inovativnih timskih programov, ki pomagajo k rasti ekipe in podjetja.

 

TBA mesečnik

Vabimo vas, da spremljate naš mesečnik TBA Komunikator, v katerem pišemo o trendih in inovacijah v teambuildingu ter vas obveščamo o dogajanjih v TBA.