online virtualni team building

Team building na daljavo

5 min

Skupne izkušnje nas povezujejo. Z usmerjeno medsebojno interakcijo pa lahko odkrivamo sodelavce in krepimo zaupanje. To je osnova za dobro timsko delo tudi na daljavo.

Delo na daljavo je postalo del našega vsakdana. Zakonitosti timskega dela tudi na daljavo ostajajo enake – v resnici še bolj pridejo v ospredje. Tim tvori skupnost ljudi, skupnost pa ustvarimo le s pristnimi stiki. Zato je načrten razvoj virtualnih timov nuja vsake organizacije.

Z virtualnimi timskimi programi ne moremo v popolnosti nadomestiti srečanj v živo, lahko pa s pravilno zasnovo aktivnosti, zanimivimi nalogami in strokovno fasilitacijo naredimo presenetljivo veliko dobrega za vašo ekipo kot tudi za produktivnost, zavzetost in motivacijo zaposlenih. 

virtualni team building na daljavo

Kaj je team building na daljavo?

Team building je dejavnost, s katero želimo vplivati na razvoj tima, povečati zaupanje in krepiti odnose med posamezniki, da bi izboljšali produktivnost tima, zavzetost zaposlenih ter hkrati tudi pripadnost podjetju/organizaciji. Osnove ostanejo enake tudi pri virtualnem team buildingu. Le da ta poteka preko videokonferenčnega sistema.

Kako poteka team building na daljavo in kaj potebujejo udeleženci?

Program poteka preko videokonferenčnega sistema (Zoom, MS Team, WebEx ali druge platforma po vaši izbiri), kjer udeleženci prejmejo vsa navodila in materiale, ki jih bodo potrebovali. Pri nekaterih virtualnih teambuilding programih so potrebne tudi dodatne aplikacije, da je izkušnja polnejša. Dan ali dva pred samo izvedbo udeležence povabimo na kratki test, kjer lahko z našo tehnično pomočjo uredijo svoje nastavitve ter preverijo delovanje svoje kamere, mikrofona, slušalk… tako na dan izvedbe ni nepotrebnega stresa in naglice.

Udeleženci potrebujejo računalnik ali pametni telefon preko katerega se povežejo na klic. Ustvarili bomo sestanek in vam poslali povezavo. Vaša naloga je, da se sprostite, medtem ko naša ekipa poskrbi za vse.

virtualni team building

Ali je team building na daljavo učinkovit?

Pritiski današnjega časa, delovne zadolžitve, pomanjkanje človeškega razumevanja, kavic, sproščenih klepetov s sodelavci ali prijatelji v nas povzročijo nemir, skrbi, dekoncentracijo. Ljudje smo družabna bitja. Skozi komunikacijo lahko rešimo in pohitrimo in poenostavimo procese. Več ljudi skupaj pride do novih idej. Skupaj se sprostimo, začutimo drug drugega, si namenimo sočutje in zavedanje, da nismo sami. Že samo to nam dvigne zavzetost in motivacijo.

Team building programi na daljavo so zasnovani, da ponovno združujejo in zbližujejo sodelavce, ljudi, ki imajo skupne cilje, delujejo v skupnem procesu. Pa naj bo to sproščeni, zabavni virtualni teambuilding ali pa delavnica s področja vodenja na daljavo.  Izkušnja nam je skupna in ustvari se močna vez.

Dejavniki uspeha

Pripravili smo model, ki se osredotoča na ključne dejavnike uspeha za vsako podjetje. Vsakega od njih lahko povežemo s team building programom. V 90-minutni evalvaciji se boste poglobili v svojo izkušnjo in jo poskušali primerjati z vsakodnevnimi operacijami.

On-line: Heroji Troje

On-line: Umetnost vodenja

Ali je team building na daljavo lahko zabaven?

Dan za dnem smo prikovani na svoj ekran s časovno omejenimi zadolžitvami. Hitimo in se trudimo dati največ od sebe. Pa si vzamemo čas tudi za sprostitev, umiritev, druženje?

Teambuildingi na daljavo so namenjeni prav temu – da se snidemo na varen način, umirimo, sprostimo in tudi zabavamo – prijetne naloge in aktivnosti v nas prebudijo otroka, prav tistega ki nam prišepne največ novih idej, zamislic – nam da kreativnost.

timsko delo na daljavo

Zabava malo drugače

Pripravili smo "pure fun" team building programe na daljavo, ki vsaki ekipi prinesejo ogromno smeha in zabave.

On-line: Popolna slika

On-line: 60 sekund

Primer dobre prakse

Vas zanima, kako izgleda virtualni team building program?
Kako se je zgradila ideja, kako smo se lotili priprav in izvedbe programa? Kje smo vključili vrednote, vizijo organizacije?
In najpomembnejše ... Kako smo povezali udeležence na daljavo?

On-line: Verižna reakcija z namenom

Nasveti o ustvarjanju pravih timov

Novosti na področju aktivnosti, timskih del in izobraževanj

Vodilni so spregovorili: team building je prihodnost posla

Raziskava vodilnih potrjuje: team building je prihodnost posla

Violine za glasbeni team building program

Glasbeni team buildingi: transformativna moč

Hopeful image of sky

Ugotovitve projekta Aristotel

V bazo znanja

Ustvarjamo rešitve za vaš tim

Predani smo k razvijanju inovativnih timskih programov, ki pomagajo k rasti ekipe in podjetja.

 

TBA mesečnik

Vabimo vas, da spremljate naš mesečnik TBA Komunikator, v katerem pišemo o trendih in inovacijah v teambuildingu ter vas obveščamo o dogajanjih v TBA.