Violine za glasbeni team building program

Glasbeni team buildingi: transformativna moč

3 minute

Glasba presega omejitve kulture in jezika. S tem je eno najboljših orodij za tkanje tesnih timskih vezi, ki ga zelo radi uporabljamo v naših team building programih.

V poslovnem svetu je pritisk velik. Vsakdo želi postati ali ostati uspešen, predvsem s spodbujanjem inovativnosti in učinkovitosti. Dobro organiziran team building lahko prispeva marsikaj. O tem, da se v ospredje najpogosteje prebijejo povezani timi, smo že velikokrat pisali, o načinih, da bi to povezanost vzpostavili, pa razmišljamo vse od naše ustanovitve team building agencije – že 15 let, torej. Ena od skupinskih team building aktivnosti, ki nas je tekom našega raziskovanja najbolj pozitivno presenetila, je glasba. Zato smo jo vključili v številne naše team buildinge (na primer tegale, tegale in tegale). Da v vsakdanjem besednjaku uporabimo besedne zveze, kot sta harmoničnost tima in uglašenost ekipe, ni naključje. Glasba ima nekaj temeljnega, kar rezonira (!) s temelji človeške psihe. Tudi zato predstavlja ključni element naših team buildingov.

Team building, ki presega kulturo in jezik

Glasba je vrsta umetnosti, ki presega omejitve jezika in kulture. S tem ima neverjetno moč, saj lahko poveže tudi ekipe, ki so na videz temeljno različne. Če z nekom skupaj ustvarjamo glasbo, se bomo praktično neizbežno počutili povezane z njimi – tudi če sploh ne govorimo istega jezika! To ni le marketinški jezik naše team building agencije – študija za študijo dokazuje, da lahko glasba poveča kohezinovst tima, dvigne moralo in pomaga ustvariti prostor, ki podpira ustvarjalnost in inovativnost. Sploh ima terapevtski učinek timsko ustvarjanje glasbe: poveča možnost skupinskega reševanja problemov in ustvari trden temelj, na katerem lahko gradimo medosebne odnose. Vpliv naših glasbenih team building programov je torej res transformativen.

Nekaj let za vajo, nekaj ur za team building?

Glasba ima transfomrativno moč – če si predstavljate, da vaša ekipa na dobro organiziranem team building dogodku harmonično ustvarja glasbo in s tem rezonira ne le v cilju, ampak v osnovnem jedru eksistence, ni težko dobiti kurje kože. A prepoznava enormnega potenciala glasbe je eno, doseganje tega pa nekaj povsem drugega. Igranje inštrumenta ni enostavno in večinoma zahteva leta vestne vaje. Naši glasbeni team building programi trajajo nekaj ur, včasih še manj.  Do jedra glasbe torej skušamo priti v nekaj urah – precejšenj izziv!

Izzivi, ki jih premagamo s team buildingom

Kdorkoli je igral inštrument, ve, da učenje spremlja nemalo izzivov. Tudi sami smo se soočili z njimi, ko smo snovali naše glasbene team building programe. Preden se lahko izražamo skozi inštrument in začutimo moč glasbenih vibracij, včasih pretečejo leta. No, po letih dodelave naših glasbenih team building programov nam je uspelo sestaviti načrt, s pomočjo katerega do te točke pridemo v nekaj urah – ali pa še prej! Na začetku bo vaš simfonični orkester ali bobnarski bend kar precej razglašen. A naloge se bodo razdelile, veščine izbrusile, člani ekipe bodo priskočili na pomoč en drugemu – in ob koncu team buildinga boste ustvarili nekaj, na kar boste res lahko ponosni.

Prav naši glasbeni team building programi na najlepši način odslikavajo moč ekip in ekipnega dela. Iz začetnega hrupa bo tim do konca team building programa ustvaril pravo malo umetnino. Kdorkoli je igral inštrument, ve, kako težko je to doseči po letih dela, kaj šele v nekaj urah! A če ekipa stopi skupaj, lahko dosežemo na videz nedosegljivo. Pri naših glasbenih team building programih je to očitno. Celota res predstavlja več od seštevka posameznih elementov.

 

Vas zanima več o naših glasbenih programih? Tule si lahko pod zavihkom "Glasbeni" ogledate celotno našo ponudbo. 

Zelo hitra obnova nekaterih: 

Harmonija strun  bo iz vaš tim v nekaj urah pripravila na pravi klasični violinski koncert. 

Če želite še bolj pompozen klasičen koncert, ki vključuje pravcato pripravo orkestra, ne spreglejte programa Orkester. 

Je časa manj? S programom Boom time boste v manj kot eni uri pripravili energičen glasbeni nastop, ki bo še dolgo ostal v spominu. 

Želite izživeti pevske sanje? Naše timske karaoke bodo poskrbele za to, da si bo vsakdo upal na ves glas zapeti. Tako za pevce kot nepevce!

Nasveti o ustvarjanju pravih timov

Novosti na področju aktivnosti, timskih del in izobraževanj

Zadovoljni ljudje se veselijo team buildinga

Katere tri elemente mora vsebovati team building?

Vodilni so spregovorili: team building je prihodnost posla

Raziskava vodilnih potrjuje: team building je prihodnost posla

Violine za glasbeni team building program

Glasbeni team buildingi: transformativna moč

V bazo znanja

Ustvarjamo rešitve za vaš tim

Predani smo k razvijanju inovativnih timskih programov, ki pomagajo k rasti ekipe in podjetja.

 

TBA mesečnik

Vabimo vas, da spremljate naš mesečnik TBA Komunikator, v katerem pišemo o trendih in inovacijah v teambuildingu ter vas obveščamo o dogajanjih v TBA.