Igranje v orkestru

Harmonija strun s sporočilom, da je nemogoče mogoče

3 min

Skozi dogodek smo sporočali zaključke poslovne konference in udeležencem na drugačen način predali sporočilo, da je nemogoče mogoče.

Naročnik: Mednarodna banka; 60 vodilnih direktorjev

Dogodek: nadgradnja poslovne konference – 4 ure

Izziv

Podjetje je prvič v Sloveniji organiziralo poslovno strateško konferenco za svoje vodilne direktorje vseh podružnic. Bistvo konference je bila velika sprememba strategije za prihodnjih nekaj let pod sloganom: Impossible is possible. Želja naročnika je bila, da pripravimo dogodek s ciljem, ki na prvi pogled izgleda nemogoč, s pravo usmeritvijo in timskim delom pa dokažemo, da je cilj kljub vsemu mogoče doseči.

Cilj

Skozi dogodek smo morali predati ključna sporočila – zaključke poslovne konference in udeležencem na drugačen način predate sporočilo, da je nemogoče mogoče. Ob povezovanju sodelavcev in gradnji zaupanja naj bi po dogodku še bolj verjeli v to, da bodo v tej ekipi zmožni doseči visoko zastavljene poslovne cilje.

 

Crescendo team building

 

Opis rešitve/programa

Pred dogodkom smo z naročnikom natančno uskladili cilje in ključna sporočila dvodnevne poslovne konference, katere smo vpeljali v zaključni timski program. Po zaključku uradnega dela srečanja, so si vsi udeleženci pred kosilom v dvorani ogledali dokumentarni film o Nelsonu Mandeli: Long walk to freedom, ki je udeležencem pokazal, kako mogoče so lahko nemogoče stvari. Takoj po filmu smo skupaj s kadrovsko službo udeležencem predali sporočilo, da bo v popoldanskem času sledil test, ali so tudi oni kot ekipa sposobni premikati meje mogočega.

Ko so se po kosilu udeleženci vrnili v dvorano, je vsakega na stolu čakal klasični instrument – violina ali viola. Rečeno jim je bilo, da od njih pričakujemo, da bodo po uri in pol vodenega timskega programa sami igrali klasično glasbo, kot pravi godalni orkester. Sledila je debata o tem, koliko je to mogoče in skupaj s(m)o se strinjali, da to ni mogoče, saj večina med njimi še nikoli ni držala v rokah kakršnega koli inštrumenta.

Po tem smo jih razdelili v skupine in izpeljali program Harmonija strun. Po dobri uri so se udeleženci vrnili v dvorano in skupaj zaigrali glasbo skladbo, kar je na začetku izgledalo popolnoma neverjetno. Sami so skupaj dokazali drugače. Sledila je moderirana debata, kaj vse je z dobrim timskim delom in fokusom mogoče premakniti in dognanja povezali s cilji njihove poslovne konference. Nemogoče je mogoče.

Rezultat

Na licu mesta so si udeleženci sami dokazali, da je nekaj neverjetnega mogoče izpeljati, če je prisotna prava vizija, vodenje in timsko delo. Program se je vsebinsko popolnoma prepletel z vsebino poslovne konference in poslovni cilji so z dogodkom dobili tudi čustveni pridih.

Opombe: Za naročnika smo posneli tudi video posnetek končnega koncerta skupine direktorjev, katerega so vsi udeleženci dobili na USB ključkih. Kadrovska služba pa je posnetek kasneje uporabila tudi kot interno komunikacijsko orodje za vse ostale zaposlene v bančni skupini.

Na program

Nasveti o ustvarjanju pravih timov

Novosti na področju aktivnosti, timskih del in izobraževanj

Team building participants painting kids games

Moč družbene odgovornosti podjetij

Participants racing with their formulas

Hibridni dogodek: Formula 1

Tovarna zabave

Dogodek po meri: Factory of Fun

V bazo znanja

Ustvarjamo rešitve za vaš tim

Predani smo k razvijanju inovativnih timskih programov, ki pomagajo k rasti ekipe in podjetja.

 

TBA mesečnik

Vabimo vas, da spremljate naš mesečnik TBA Komunikator, v katerem pišemo o trendih in inovacijah v teambuildingu ter vas obveščamo o dogajanjih v TBA.